Tapa jolla keskustelet itsesi kanssa vaikuttaa elämäsi onnistumisiin enemmän kuin mikään muu asia. Neuvottelet jatkuvasti itsesi kanssa. Näissä neuvonpidoissa ratkot ongelmia ( tai luot niitä ), teet päätöksiä (tai välttelet niitä), syytät, kehut tai vähättelet itseäsi. Manailet entisiä virheitäsi tai pohdit tulevia tavoitteita. On selvää, mitä myönteisemmin itsellesi puhut ja mitä enemmän itseäsi kannustat, sitä vahvemmaksi tulet. Miksi kukaan sitoutuisi tukemaan ja auttamaan sinua, ellet suhtaudu itseesi positiivisesti?

Kosminen laki: Meidän ei tarvitse olla mistään huolissamme. Levottomuutemme ei paranna mitään. Asia, josta olemme huolissamme, tapahtuu meille, sillä me vedämme niitä puoleemme kunnes opimme luopumaan pelostamme ja luottamaan elämään. Tämä on kosminen laki.

Positiivista aamujumppaa: Kohottaudu kaikkien ärsyttävien pikkuasioiden yläpuolelle. Joinakin aamuina joudut nousemaan varpaillesi. Useimmiten kuitenkin riittää, kun ojennat selkäsi ja nostat katseesi omasta navastasi. Toista tämä päivittäin.

Muuttamalla sisimmästä kumpuavan asenteensa ihmiset kykenevät muuttamaan elämänsä ulkoiset olosuhteet.

Kenenkään ei pitäisi liian hätäisesti kiirehtiä ilmoittamaan, että hänen elämänsä laiva on tehnyt haaksirikon tai tekemässä sitä. Kun myrsky kohoaa pahimpaan raivoonsa ja kun purjeet eivät enää kestä onnettomuuden tuulta, silloin salaperäinen hälytyslaite, joka ei ole yhteydessä aivoihimme tai sydämeemme, herättää meissä piilleen aavistamattoman voiman, joka tarttuu peräsimeen ja ohjaa laivamme ohi Epätoivon niemen.