Tässä ohjeita omien sisäisten voimavarojesi aktivoimiseen:

1. Motivaatio on ravintoa sielulle. Sitä tulee nauttia sopiva annos päivittäin, jotta mieli pysyy pirteänä.

2. Sinulla on paljon enemmän voimavaroja kuin ne, joita tähän asti olet käyttänyt. Päästä ne esille.

3. Elämä on epävarmaa, mutta silti hallittavissa. Älä jossittele vaan jatka eteenpäin.

4. Luota omiin mahdollisuuksiisi ja ole varma henkilökohtaisista kyvyistäsi.

5. Käytä hyväksesi uskon taikavoimaa.

6. "Näe" itsesi sellaisena kuin haluat olla. "Kuvittele" itsesi haluamasi kaltaiseksi. Sitten vain olet se mikä haluat.

7. Usko muutoksen mahdollisuuteen. Usko, että sinä voit muuttua. Usko, että muutut jo.

8. Omaksu uusi myönteinen elämänasenne ja pidä se yllä ajattelemalla aina positiivisesti.

Elä myönteisessä hengessä - Myönteisyyden ylläpitäminen nykymaailmassa vaatii voimakasta vasta hyökkäystä. Se tapahtuu siten, että ihminen uudistuu hengeltään. Sana "inspiraatio" tarkoittaa kirjaimellisesti sisäänpuhallusta. Jatkuvien iskujen kohteeksi joutuessaan ihmisen myönteinen henki tahtoo huveta. Siksi on tärkeää kehittää menetelmä, joka puhaltaa meihin koko ajan uutta henkeä. Ajatuksia tulee ruokkia elämän jännittävillä asioilla.

Harjoittele innostumista - Oman mielensä hallitseminen vaatii harjoitusta. On turha odottaa elämän jännityksen säilyvän, ellei harjoittele innostumista. Hyvä harjoittelutapa on ajatella määrätietoisesti, kuinka jännittävää elämä on, kuinka mielenkiintoista on työ ja kuinka kiehtovia elämän tarjoamat tilaisuudet.

Ajattele tulevaisuutta - Positiivinen ihminen ei haudo menneitä vaan keskittyy tulevaisuuteen. "Paras on vielä edessäpäin", kuuluu runollinen sanonta.

Elä elämääsi ja unohda ikäsi - Tulevaisuuteen keskittynyt ihmislaji elää elämäänsä ja unohtaa ikänsä. Tämän lajin edustajat eivät uhraa ikävuosilleen ajatustakaan. Ei ikä ole mikään tärkeä asia. Sitä ei kannata ajatella, siitä ei kannata puhua eikä sen kannata antaa vaikuttaa toimiinsa. Ihmisen mieli on iätön. Ihmismieli toimii tässä ja nyt. Positiivinen ihminen hyväksyy itsensä sellaisena kuin on ja osallistuu vuosista piittaamatta kaikkeen mihin ennenkin ja ehkä myös johonkin ihan uuteen. Joka tapauksessa hän tekee mitä haluaa jäämättä tuijottamaan henkilöllisyystodistuksensa vuosilukua.

Ihmisellä on luontainen taipumus muuttua sellaiseksi, jollainen hän kuvittelee olevansa tai jollaisena hän itsensä näkee. Me muokkaamme persoonaamme sen mukaan, millainen käsitys meillä itsestämme on. On meidän vallassamme tarjota mahdollisuus omalle henkiselle kasvullemme tai ahtautua kiristävään pakkopaitaan.

Kielteinen ajattelu vie väistämättä epäonnistumisen tielle. Negatiivisia viestejä lähettävä ihminen aktivoi ympäristönsä negatiivisesti. On luonnonlaki, että samanlaiset ominaisuudet vetävät toisiaan puoleensa. Saman lajin linnut kokoontuvat laumaksi. Samansuuntaiset ajatukset kerääntyvät yhteen. Kielteinen ihminen päätyy kielteisiin tuloksiin. Niin ihmismieli toimii, kiistatta.

Myönteinen ihminen sen sijaan heijastaa ympärilleen toivoa, optimismia ja luovuutta. Hän aktivoi ympäristönsä positiivisesti ja onnistuu mitä todennäköisemmin pyrkimyksissään. Sekin on kiistaton psykologian laki.

Myönteinen ajattelu on luovaa, kielteinen ajattelu hajottaa. Kielteisessä ajattelussa epäily ylikorostuu, kun taas myönteiselle ajattelulle on tyypillistä usko. Kielteinen ajattelu alistuu tappioon, myönteinen ajattelu tähtää voittoon. 

On ihan varmaa, että loppuunkaluttujen, masentavien tai pelokkaiden ajatusten pois sysääminen vapauttaa suuren määrän sisäistä energiaa. Kun ummehtuneet ajatukset on ajettu ulos, innostus ja motivaatio pääsevät taas virtaamaan valtoimenaan. Vanhoista piintyneistä ajatuksista irti hankkiutuminen auttaa ihmistä näkemään paremmin omat mahdollisuutensa, minkä jälkeen on paljon helpompi säilyttää positiivinen mieli, tulipa vastaan mitä hyvänsä.

Jos sinulla on kiusana kielteisiä ja alakuloisia ajatuksia, jotka jauhavat jauhamistaan, tee näin:

1. Puhdista mielesi tarmokkaasti vanhoista  ja epäterveistä ajatusmalleista. Heitä kaikki haitalliset ajatukset romukoppaan. Lopullisesti. 

2. Valvo ajatuksiasi. Ota ne hallintaasi. Älä anna niiden hallita sinua.

3.Tyhjennä joka ilta pääsi onnettomista ajatuksistasi samoin kuin kuin tyhjennät taskusi.

4. Uudistu mieleltäsi ja hengeltäsi.

5. Tee hyvää ihmisille, sillä mikään ei karkoita alakuloa paremmin kuin huomaavaisuus ja muiden auttaminen.

6. Tapa pelon tai alemmuuden piru tai mikä piru sinua sitten riivanneekin. Älä siedä sitä enää hetkeäkään. Hankkiudu siitä eroon tänään- heti paikalla. Äläkä päästä sitä enää takaisin. 

Lähde: Norman Vincent Peale, Myönteinen ajattelu